Бивши лидер британске евроскептичне странке УКИП и лидер кампање за Брегзит Најџел Фараж најавио је да ће у септембру кренути на турнеју европским градовима, како би чланице Европске уније подстицао на одржавање референдума о изласку из тог блока.

 

Говор Најџела Фаража: Европски Парламент се више не смеје

 

«Једна од добрих страна тога што више нисам лидер странке јесте то што имам више времена, па ћу путовати по Европи како бих помогао другим покретима за независност, али им нећу говорити како да гласају», рекао је Фараж за сајт Политико.

 

«Треба да славимо разноликост Европе коју чине независне државе, а ако ја могу да урадим нешто да томе допринесем, урадићу то», истакао је Фараж и додао да у септембру иде у Атину, где ће присуствовати великом симпозијуму о алтернативама заједничкој европској валути.

 

 

Фараж је успех покрета за Брегзит, који је однео победу на референдуму 23. јуна у Великој Британији, приписао интернету пре него својој реторици.

 

«Развој интернета је радикално трансформисао политику. УКИП би увек остао маргинална странка да није било интернета и Јутјуба», рекао је британски политичар.

 

 

 

 

 

РТС

Тагови: ; ; ; ; ;