Упркос томе што је конгрес Републиканске партије номиновао Доналда Трамп за Председника САД, у току је кампања да се спречи његов улазак у Белу кућу.

 

39783_335607695_592736_donald-tramp-foto-reuters-2_f

 

„Американци, који на недавни неуспели покушај преврата у Турској гледају као на неку егзотичну спољнополитичку сторију, требало би да ухвате ваздух и да помисле да перспектива такве нестабилности не мора да буде незамислива у нашој земљи ако Доналд Трамп победи на изборима и постане Председник државе“, написао је Џејмс Кирчик за Los Angeles Times.

 

„Покушајте да себе замислите у ситуацији до које би дошло ако би Трамп нашим високим официрима наредио нешто глупо, незаконито или ирационално. У таквој ситуацији би наши највиши официри, који су се заклели да ће се потчињавати Уставу САД и цивилној линији командовања, морали да изаберу између поштовања закона и неповиновања жељама човека који показује потпуно непоштовање према закону. Они би у таквој ситуацији лако могли да изаберу прво“, пише у чланку.

 

Ово је несумњиво удар на Трампа и отворени позив војном врху САД да збаци могућег будућег Председника или да не дозволи да буде изабран, јер је став новинара, судећи по чланку, да су амерички напади на Србију, Ирак, Авганистан и Либију били паметни, законити и рационални. При том, Кирчик потпуно занемарује чињеницу да је већина америчких републиканаца уверена да је Хилари Клинтон та која крши америчке законе.

 

Ката

Тагови: ; ; ;