Јеремић добио подршку већине чланица СБ УН

Како Спутњик сазнаје из дипломатских извора у Њујорку, српски кандидат Вук Јеремић добио је позитивне гласове девет земаља — чланица СБ УН у првом кругу гласања за будућег генералног секретара УН.

 

Јеремић Вук

 

 

Савет безбедности Уједињених нација је данас, иза затворених врата, обавио први круг тајног изјашњавања о кандидатима за новог Генералног секретара УН.‎

 

Како је претходно прецизирано, исход гласања неће бити саопштаван јавности — једино су кандидати, као и њихове државе, обавештене о сопственом учинку. Од кандидата се очекује да поштују одлуку СБ УН да се не излази у јавност са бројевима.

 

„Све што могу да кажем је да сам изузетно задовољан резултатом и да имамо добру позицију уочи другог круга гласања. Постоји могућност да се оно одржи већ идуће недеље.‎ Наша кандидатура је запажена као једина која је испраћена концизном и транспарентном платформом. Настављамо са динамичном кампањом и у други круг улазимо са опрезним оптимизмом“, рекао је кандидат Републике Србије за генералног секретара УН Вук Јеремић.

 

 

 

 

 

Извор

 

Коментари: