Америчка авијација у Сирији  је грешком уместо терориста бомбардовала колону избеглица која се кретала покушавајући да се евакуише из града Манбиџ који се налази под контролом терориста ИСИЛ-а. Као резултат бомбардовања колоне погинуло је преко 200 људи међу њима и 11 деце, преносе Вести Ру.

 

1

 

Како наводи овај портал америчка авијација је терористима дала рок од 48 сати да напусте овај град. Након тога решила је да бомбардује колону ИСИЛ-а која напушта град. Међутим због нетачних информација, америчка авијација је уместо терориста бомбардовала избеглице.

 

Ово није први пут да америчка авијација прави овакве «грешке».

 

Британски лист Гардијан пише да је ово највећа погибија цивила од почетка сиријске кампање.

 

Француски Le Monde је такође назвао овај ваздушни напад највећом грешком коју је починила међународна коалиција у борби против ИД. Трагедија се могла избећи да су Сједињене Државе сарађивале са Асадом, уместо што се боре са њим.

 

О томе пише и Valleurs actuelles. По мишљењу главног уредника, борећи се на два фронта, Пентагон ослабљује једина силу у региону која је реални противник псеудокалифата. Истовремено, према аутору, Западу је у борби против ИД потребна подршка Москве, али се Запад уместо на то, концентрише на санкције и имагинарну руску претњу.

 

Тагови: ; ; ;