Србија, поред низа других, има два уникатна разлога да не наставља пут ка Европској унији, каже Др Драган Петровић за News Front — Србија.

 

«То је, под број један, питање Косова и Метохије. А друго важно питање је питање специјалног Трговинског споразума са Русијом који има само Србија», сматра Др Петровић.

 

Упитан о посети Викторије Нуланд, подсетио је да је та жена делила колаче на украјинском Мајдану где је дошло до револуције и рушења легитимне власти.

 

«Та Викторија Нуланд је дошла у Београд. Сматрам да иза тога стоји везаност и попустљивост носиоца власти у Србији према америчкој политици».

 

Говорио је и о НАТО самиту у Пољској и евентуалном уласку Црне Горе у НАТО.

 

«НАТО је катастрофа. То је један агресивни војни савез у коме САД пре свега окупирају мале чланице. НАТО не би могао да се шири путем референдума јер грађани тих земаља то не би подржали. У Црној Гори улазак у НАТО не би подржао ни 15% становништва, а од тих 15% највећи део отпада на албанску националну мањину.

 

Ђукановић једино може да убаци Црну Гору у НАТО на недемократски начин. Чак и Ђукановић, који је покрао референдум за заједничку државу са Србијом 2006 године, не би могао да организује тај референдум за НАТО и да он успе».

Тагови: ; ; ;