Текст говора којим ће се Доналд Трамп обратити конгресу Републиканске партије биће проверен помоћу специјалног компјутерског програма. То је неопходно да би се избегао проблем са каквим се суочила Трампова супруга Меланија, у чијем говору се нашло доста од онога што је 2008 изговорила Мишел Обама на конгресу Демократске партије када је њен муж добио председничку номинацију, објавила је телевизија Fox News.

 

308465

 

 

Онлајн лист Politico тврди да је имао увид у нацрт Трамповог обраћања конгресу. Лист је објавио да ће он у том говору обећати одбацивање досадашње политике Вашингтона обарања режима по свету, јер је та политика доводила само до негативних последица. Ткође намрава да се усредсреди на унутрашње проблеме.

 

„Американизам, а не глобализам, то ће бити наш кредо”, кључна је реченица из будућег говора, чиме он обећава да ће прво решавати проблеме самих САД, а тек онда се бавити другим земљама. Он је и раније поручивао Американцима да САД немају право да уче друге земље пошто Вашингтон има довољно сопствених проблема.

 

„Погледајте само шта се у нас у земљи догађа. Како можемо да држимо другима наравоученија кад код нас хладнокрвно убијају полицајце? Руководство САД нема право да поучава друге државе зато што прво мора да успостави ред у својој кући”, изјавио је Трамп.

 

Ката

Тагови: ; ;