Градоначелник Винернојштата Клаус Шнебергер позвао је грађане турског порекла да са својих балкона и кућа уклоне турске заставе.

 

turska zastava

 

Турске заставе су постављене у знак подршке турској влади после неуспелог пуча.

 

Он је, у отвореном писму, истакао да је Винерноштат према свету отворен и толерантан град, и да се не бави унутарполитичким питањима Турске, већ грађани треба да се брину како подстаћи развој свог града.

 

Због великог броја миграната, интеграција је велики изазов нашег доба, констатовао је Шнебергер додајући да је за суживот који функционише потребно међусобно прилажење различитих култура, вера и етничких група.

 

«Тај дијалог треба да има за циљ међусобно разумевање и поштовање, а не сме водити ка томе да се изгубе традиције и вредности овог града. Посебно у несигурном времену је неопходно да се повуку поуке из прошлости и актуелно добра разуме, те обликује будућност», уверен је он додајући да су за то предуслов знање немачког језика и приврежност граду.

 

«Та приврженост има као предуслов да се актуелни развој у Турској не доноси у град тиме што се постављају симболи као што су заставе.

 

Позивам све, који су поставили турске заставе на својим кућама или балконима да их одмах уклоне», наводи се у отвореном писму.

 

Такође је подвукао да онимај који нису привржени Винернојштату немају шта да траже у том граду, као што и турске заставе немају места у том граду, изузев на спортским манифестацијама.

 

 

РТРС

Тагови: