С обзиром на политички криминал који траје већ неколико месеци, када је скандалозном пресудом Управном суда донета одлука да се на основу фалсификованих докумената Демократска странка јединства преда функционеру политичке фракције ДЕМОС, руководство, чланство и симпатизери ДСЈ-а донели су одлуку да формирају “Покрет са Русијом увијек“, саопштио је данас мр Небојша Јушковић, екс председник ДСЈ.

 

Juskovic-N

 

Како наводи мр Јушковић, они су на овај корак принуђени услед правног насиља министра унутрашњих послова Горана Даниловића, који је одбио да реагује на очигледно фалсификовање службене исправе од стране његовог партијског колеге др Радована Асановића и који тиме директно гуши једину проруску странку у Црној Гори.

 

„Да иронија буде већа, у целу криминалну политичку игру осим Даниловића укључен је и Управни суд, који је расправу по жалби легитимних представника ДСЈ заказао тек за септембар, чиме је наша организација лишена могућности учешћа на следећим изборима“, нагласио је г. Јушковић.

 

Он је напоменуо да у странци верују да је заказивање расправе по жалби за септембар урађено намерно:

 

„Имамо много основа да верујемо да је ово урађено са умишљајем да се заустави једини политички субјект који се противи уласку Црне Горе у Европску Унију и који промовише чланство Црне Горе у свим економским, политичким и војним асоцијама чији је оснивач Русија“.

 

Јушковић истиче да ће „Покрет са Русијом увијек“ наставити да се бори за све исте циљеве из програма ДСЈ, а биће отворен за све противнике уласка Црне Горе у НАТО и ЕУ, без обзира на верску и националу и идеолошку припадност.

 

„Јачање братских веза са Русијом и учлањењем у све међународне организације је предуслов за излазак Црне Горе из дубоке економске, моралне и духовне кризе у коју су нас увеле евроатланске позиционе и опозиционе елите.

 

Промјеном спољнополитичког курса који је заговарала ДСЈ а сада ‘Покрет са Русијом увијек’ је почетак неоколонијалног ослобађања Црне Горе“, нагласио је мр Јушковић, чији је оснивач и члан.

 

 

ин4с

Тагови: