Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:33

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 351 пут напале територију ДНР. Нападале су Спартак, Волво центар, Октобарски рејон Доњецка, Зајцево, Јасиновату, Докучаевск као и насеље Коминтерново на југу ДНР. Све информације о кршењу примирја од стране украјинских нациста достављене су посматрачкој мисији ОЕБС.

 

13:14

 

Украјински окупатори су током претходне ноћи поново наставили са гранатирањем пограничних градова и насеља ДНР. Нападали су Октобарски, Куибишевски и Петровски рејон Доњецка, као и Волво центрар. Такође су нападали Јасиновату и Докучаевск, Спартак и Коминтерново. У Октобарском рејону украјински нацисти су погодили болницу.

 

Нелегалне кијевске снаге нису мировале ни у ЛНР. Народна милиција саопштава да је непријатељ 8 пута напао позиције НМ у подручју Калинова,Калиновке и Логвинова.

Тагови: ; ;