Свет је био шокиран када је отривена истина — данас је постало извесно ко обезбеђује муницију Донецку и Луганску. Треба напоменути да то није Русија, којој власти у Кијеву воле да преписују «све грехе».

 

74198_600

 

Можда би требало да се почне са чињеницом да је Кијев више пута изјављивао да муницију Донбасу шаље Руска Федерација. Данас је свет сазнао истину, и ноторна лаж украјинских власти је откривена. Занимљиво је да су истину открили сами представници Бојске Украјине. На страници главног војног тужиоца Анатолија Матиоса појавила се информација да је командант бригаде Војске Украјине ухапшен. Он је ухваћен при предаји муниције ДНР-у. Све у свему, према претпоставкама Тужилаштва, украјинска војска је предала ДНР-у оружје у вредности од око 70 хиљада гривни, или 3 хиљаде долара.

 

У међувремену, обични грађани Украјине пријављују да из зоне АТО (такозване антитерористичке операције Кијева) оружје стиже и на обична тржишта. Може се купити на скоро свакој тезги, кажу људи. Исто тако се говори о томе да Кијев лоше васпитава своје подређене због чега је Кијеву постало теже да шири лажи.

 

 

Тагови: ; ; ; ;