Извршни одбор Међународног олимпијског комитета одлучио је да дозволи руским спортистима учешће на предстојећим Олимпијским играма у Рио де Жанеиру! Информацију је прва објавила руска ТВ станица «Матч». Појединачне спортске федерације ће саме донети одлуке о наступу руских селекција, преноси Би-Би-Си.

 

Rusija

 

 

Иако је било спекулација да ће након забране атлетичарима, и остали спортисти из Руске Федерације бити дисквалификовани за Игара, то се ипак није догодило.

 

ИО је разговарао о новим оптужбама изнетим после истраге да су државни органи спроводили програм системског допинга у зимским и летњим олимпијским спортовима, и донео одлуку да ипак неће бити апсолутне забране за руски олимпијски тим.

 

Прва је ову, за Русију веома добру вест, на Твитеру поделила новинарка Матч телевизије Тина Канделаки, позивајући се на добро обавештене изворе из МОК-а.

 

Би-Би-Си је касније пренео да ће међународне спортске федерације самостално донети одлуке о евентуалној суспензији руских тимова.

 

Међународна атлетска федерација (ИААФ) раније ове недеље суспендовала је руске атлетичаре са Игара у Рију, што је у четвртак потврдио и Суд за спортску арбитражу.

 

МОК је раније најавио да ће пробати да пронађе равнотежу између «колективне казне» и «појединачне правде».

 

 

РТС

Тагови: ; ;