Премијер Србије наговестио да постоји могућност да неко други уместо њега формира нови кабинет. Центри моћи притискају да се одрекне најважнијих сарадника. «Имамо проблема, није никакав хир у питању. Постоје ствари о којима не могу да говорим».

 

 

05-1

 

 

Постоји могућност да Александар Вучић формирање владе препусти неком другом из врха СНС, јер је суочен са страховитим притисцима страних центара моћи, не само око стратешког опредељења новог кабинета, него и са дискретним “препорукама” моћника да се одрекне неких од најважнијих и најмарљивијих сарадника! — сазнају “Новости”.

 

Овај нови политички заплет, осим интереса великих сила, диктирају и напетости у региону и изазови са којима ће Србија и будућа власт бити суочена у наредним месецима.

 

Да је овакав сценарио могућ, практично је данас најавио и сам мандатар:

 

— Покушаћу да формирам владу у првој половини августа. Ако не будем успео, не искључујем могућност да је неко други формира. Имамо проблема, није никакав хир у питању. Постоје ствари о којима не могу да говорим. Не желим да формирам владу против које бих био и сам.

 

 

Вучић је након обиласка Специјалне бригаде Војске Србије у касарни “Растко Немањић” у Панчеву рекао да “жели да влада буде формирана на радост, јер ће грађани добити владу која ће обезбедити највећи раст”:

 

— Ако будем успео биће ускоро, ако не, формираће је неко други, али ћу га ја опет предложити — закључио је Вучић.

 

 

Ову изненадну опцију политичка чаршија види као припрему за Вучићев маневар — да мандат за састав владе препусти неком из свог партијског табора, а да он полако припрема кандидатуру за председничке изборе.

 

 

 

Извор