Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

21:27

 

Око 19:05 украјинске снаге су започеле са ноћним гранатирањем ДНР. Експлозије се чују из правца Трудовског и Петровског рејона Доњецка, Спартака, аеродрома. Повремено се чују детонације из правца Јасиновате, индустријске зоне Авдејевке као и насеља Зајцево у околини Горловке а из правца окупираног града Мариупољ напада се Коминтерново.

 

16:42

 

 

Око 16:00 украјинске снаге су напале околину Доњецка између Старомихајловке и аеродрома.

 

Ситуација у ДНР остаје напета. За протекла 24 сата украјинске снаге су 570 пута напале територију ДНР. Нападали су Јасиновату и Докучаевск, Спартак, Старомихајловку, аеродром, Васиљевку, Саханку, Коминтерново, Лењинское и Октобар. Током напада рањена су три припадника војске ДНР који су хоспитализовани.

14:58

 

Украјинска војска је током протекле ноћи гранатирала насеља и градове у ДНР која се налазе у непосредној близини линије разграничења. Под ватром су се нашли Јасиновата, Спартак, Трудовски и околина аеродрома код Доњецка, као и насеља Лењинское и Коминтерново на југу ДНР. Током напада у Коминтернову су рањени један мушкарац 30 година и једна жена 70 година, цивили.

 

Народна милиција ЛНР саопштава да су украјинске снаге током претходног дана 7 пута напале позиције НМ у подручју Калинова и Логвинова.

Тагови: ; ;