Руски председник Владимир Путин позвао је чланице Арапске лиге да се боре против тероризма. Напори за суочавање са злом тероризма треба да иду руку под руку са заједничким напорима за политичко решење кризних ситуација у Сирији, Ираку, Либији, Јемену и другим жариштима, истакао је Путин.

 

putin-3

 

 

«Русија је спремна да ојача сарадњу са Арапском лигом како би се обезедила регионална безбедност, а пре свега у борби против међународног тероризма,» рекао је Путин у обраћању председницима и премијерима земаља Арапске лиге, пренео је Тас.

 

 

Према његовим речима, напори за суочавање са злом тероризма треба да иду руку под руку са заједничким напорима за политичко решење кризних ситуација у Сирији, Ираку, Либији, Јемену и другим жариштима уз поштовање суверенитета и територијалног интегритета свих земаља.

 

Руски председник је такође оценио да је постојећи статус по питању Палестине неприхватљив и позвао на поновно покретање преговарачког процеса у циљу формирања «независне, одрживе и целовите палестинске државе са Источним Јерусалимом као престоницом».

 

Москва, како је додао, намерава да пружи сву могућу помоћ у решавању тог питања делујући путем билатералних канала и на међународним форумима.

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ; ;