Русија је спремна да размотри могућност обнове сарадње са НАТО-ом у борби против тероризма, што би могло да послужи као добар основ за успостављање систематског партнерства, изјавио је заменик министра иностраних послова Русије Алексеј Мешков.

1100309030

 

Он је оценио да је у прошлости било много успешних примера сарадње између Русије и НАТО-а, као што је сарадња по питању Авганистана, припрема стручњака за борбу против нарко-криминала, али и борба против тероризма.

 

„Сада је питање само докле ће НАТО игнорисати објективну потребу да се удруже ресурси и потенцијали свих међународних играча како би се супротставили реалним претњама данашњице“, рекао је Мешков.

 

Истовремено, додао је он, Москва и даље очекује одговор НАТО-а када је реч о безбедности ваздушног простора над Балтиком. То је била једна од важнијих тема на последњем савету Русија—Нато, који је одржан 13. јула у Бриселу.

 

„Реакција НАТО-а ће бити озбиљан тест на реалну заинтересованост Алијансе за деескалацију тензија у међусобним односима“, закључио је он.

Тагови: ;