Победим ли на председничким изборима, сасвим је могуће да ћу извести САД из Светске трговинске организације, рекао је Доналд Трамп телекомпанији ABC.

 

151211140541_trump_1_624x351_ap_nocredit

 

Председнички канидат Републиканске партије је рекао и да ће се борити против досадашње праксе америчких компанија да пресељавају производњу у земље у којима ће имати мање производне трошкове и мање плаћати радну снагу.

 

„Ко то буде хтео, мораће да плати царину. Они који планирају, рецимо, да поотпуштају све раднике у САД и да фабрику пренесу у Мексико, где ће производити еркондишне, које ће онда без царине продавати у САД, гадно ће се преварити. Мораће да плаћају царину. Да ли ћу им увести царину од 15, 25 или 35%, то још нисам одлучио”.

 

„Или ћемо променити правила или ће САД напустити Светску трговинску организацију. Такви трговински споразуми су катастрофа, Светска трговинска организација је катастрофа. Уверен сам да због таквог нашег корака не би било никаквих озбиљних последица ни за САД ни за светску економију ”, рекао је на опаску да ће то представљати нарушавање политике СТО.

 

Ката

Тагови: ; ;