Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

23:03

 

Украјински нацисти вечерас су отворили ватру на Докучаевск из правца села Березовое у Волновахском рејону. Том приликом запаљени су зграда тужилаштва, суда, као и стамбени објекат.Информације о евентуалним жртвама се утврђују

 

18:44

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 812 пута напале територију ДНР. Нападали су Кијевски, Кировски и Петровски рејон Доњецка, Јасиновату, Спартак, Докучаевск, као и насеља Коминтерново и Саханка на југу ДНР. Током напада рањена су два војника и један цивил а оштећено је седам стамбених објеката.

13:14

 

Током претходне ноћи украјински нацисти су наставили са гранатирањем ДНР. Напади су трајали практично целу ноћ. Нападали су Јасиновату са околином, околину Доњецка као и насеља на југу ДНР.

 

Током напада на Спартак изгорела је једна кућа. У Коминтернову је запаљена стамбена зграда. Жртава није било.

 

Током напада на Кировски рејон Доњецка оштећен је гасовод и без гаса је остало око 500 хиљада домаћинстава. Очекује се поправка до краја дана.

 

У ЛНР ситуација остаје напета. Током претходног дана укронацисти су 7 пута напали територију ЛНР у подручју Веселогорловке, Калинова и Калиновке. Губитака на срећу није било.

 

Тагови: ; ;