Jедан лекар подлегао jе повредама коjе jе задобио када jе данас, у Универзитетскоj клиници у Штеглицу, jугозападном округу Берлина, на њега пуцао пациjент, коjи jе потом извршио самубиство, саопштила jе немачка полициjа.

 

A police officer walks in front of the Benjamin-Franklin Hospital in the southwestern district of Steglitz in Berlin, Germany, Tuesday, July 26, 2016. German police say a patient has apparently shot at a doctor and killed himself at a hospital in Berlin. (AP Photo/Michael Sohn)

 

Полициjа jе навела да нема назнака да jе jош неко повређен у пуцњави или да jе било других нападача, пренеле су западне агенциjе.

 

Према наводима полициjе, ситуациjа у кампусу Бенџамин ференклин у универзитетскоj болници «Харите» jе под контролом и на лицу места су истражитељи, коjи треба да утврде позадину злочина.

 

Полициjа jе навела да нема назнака да jе у питању терористички напад.

 

До пуцњаве jе, како jе нагласила, дошло око 13.00 сати по средњеевропском времену.

 

У Француској убијен свештеник нападача убила полиција

 

Полициjа jе окончала талачку кризу у цркви у провинциjи Нормандиjа на северу француске, усмртивши двоjицу нападача коjи су претходно убили свештеника и повредили више људи, саопштило jе француско Mинистарство унутрашњих послова.

 

Према полициjским изворима, нападачи су свештенику пререзали врат, а jедна повређена особа jе у критичном стању и бори се за живот, преноси AфП.
Два мушкарца наоружана ножевима узели као таоце четворо до шесторо људи међу коjима и свештеника у цркви у провинциjи Нормандиjа. Инцидент се догодио у месту Сент-Eтjен-ди-Рувре, у близини града Руана.
На лице места су, после приjаве jедне вернице, убрзо стигле специjалне снаге француске полициjе и антитерористичка jединица коjе су убиле нападаче, преносе француски медиjи.
Идентитет нападача и мотиви напада нису jош познати, рекао jе неименовавни полициjски званичник.
На лице места упутили су се француски председник франсоа Oланд и министар унутрашњих послова Бернар Kазнев, рекао jе портпарол министарства Пjер-Aнри Бранде.
Истрагу случаjа, према његовим речима, преузеће специjално тужилаштво за борбу против тероризма.

 

Jедан од двоjице нападача, коjи су убили свештеника у цркви на северу француске, познат jе од раниjе полициjи, био jе хапшен и налазио се под надзором због плана да иде у Сириjу, наводи француски дигитални информативни канал иTеле.

 

Kако наводи иTеле, био jе на посебним мерама и праћен jе помоћу електронске наногице, али jе «имао дозволу за слободно кретање сваког дана од 8.30 до 13.30 сат», преноси Б92.
Ухапшен jе 2015. године jер jе хтео да иде на ратиште у Сириjи, истиче француски медиj.

 

 

ТАНЈУГ

 

 

Тагови: ; ;