Наоружана група узела је за таоце особље једне болнице у Јеревану (Јерменија). Како је саопштило Министарство здравља Јерменије, група као таоце држи четири здравствена радника.

1107567245

Нападачи траже Министра здравља, јављају јерменски медији.

 

„Као таоци су узети два лекара, болничар и медицинска сестра“, навели су у Министарству здравља.

 

Према речима представника полиције, након ноћног окршаја на територији службе патроле, коју је заузела наоружана група, остало је још двоје повређених.

 

„Снаге безбедности предложиле су им пружање медицинске помоћи, међутим, они су то одбили“, изјавио је званични представник полиције Јерменије.

 

„Касније су чланови наоружане групе захтевали лекара и, након доласка екипе хитне помоћи, задржали су екипу као таоце“, рекао је начелник Управе за односе са јавношћу и информације полиције Јерменије Ашот Агароњан.

 

Тренутно снаге безбедности преговорима покушавају да ослободе лекаре. За сада није познато да ли су промењени захтеви у односу на оне који су објављени 17. јула, након што је наоружана група заузела зграду полиције у Јеревану.

 

Група наоружаних људи 17. јула је заузела зграду полиције у Јеревану. Као резултат погинуо је један полицајац, а четири особе су рањене. Екстремисти су тражили ослобађање координатора јерменске опозиционе грађанске иницијативе „Оснивачки парламент“ Жирајра Сефиљана, који се налази у притвору под оптужбом за незаконито поседовање и чување оружја.

 

Осим тога, чланови наоружане групе захтевају оставку председника и Владе Јерменије и формирање владе поверења.

Тагови: ; ; ;