Француз Карл Одбур, уредник сајта AmbasadorSerbia којим Србију промовише у свету,  је пре две године затражио азил од српских власти и није га добио, а пре месец дана је и брутално претучен. У четвртак увече, опет је нападнут!

 

 

Из непознатих разлога Одбур је често мета бруталних физичких напада, на које институције система очигледно не реагују адекватно.

 

Иначе господин Одбур, осим што је о Србији лепо писао на француском и енглеском језику на друштвеним мрежама и свом сајту, познат је и по томе што је западној јавности указивао на злочине које је чинио или чини НАТО и Запад према српском народу и Србији.

 

 

Он је и сада, након што је мучки претучен у Београду, написао на свом Фејсбук профилу :

 

 

Karl

 

„Волим превише Србију и превише промовишем Србију у свету и због тога сам био тако. Пре око месец дана ишао сам да шетам Луниног пса и после сео сам на клупи испред наше зграде у Новом Београду и неко је дошао и ударао ме 10 минута. Изгубио сам лево око. И прошле недеље у четвртак био сам поново нападнут кад шетао сам Луниног пса на мом улицу. Могу да кажем да ја ћу наставити да промовишем Србију и желим да останем заувек у Србију са Луном и Мазом.“

 

 

 

Његов сајт је тренутно недоступан…

sajt

 

 

 

 

 

Извор/ News Front

 

Тагови: ; ; ; ;