Данашњи гост емисије News Front-а је Милован Марковић, млади активиста из Црне Горе, волонтер, студент који се у исто време бави питањама геополитике.

 

 

Представници младе генерације у Црној Гори својевремено, због година, нису могли утицати на устројство своје земље, нити су могли да гласају на референдуму 2006 године и на првим изборима. Могло би се рећи да су старији створили Црну Гору каква је данас и њену данашњу слику у медијима. Али, уз све то, млађи, а међу њима и наш саговорник, подржавају, рецимо, Бесмртни пук, акције руских сународника и српских организација, које су у супротности са званичном политиком Црне Горе.

 

Запад у Црној Гори губи у бици за омладину. А највише о томе говоре акције попут једне 24. марта у даниловградској Гимназији, и друге када су ђаци певали песме о Косову на матури.

 

Милован је током раговора споменуо много битних ствари на којима је основан став традиционалиста, патриота и русофила. То су историјска, културна и верска блискост два народа, а и тренутна геополитичка ситуација.

 

Црна Гора је важна коцкица у мозаику велике политичке игре, због чега је она у интересу великих западних сила.

 

 

 

Тагови: ; ;