Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић истакао је, након састанка са министром полиције Републике Српске Драганом Лукачем у Бањалуци, да ће две земље наставити да унапређују сарадњу и да ће се заједничким снагама супротставити тероризму.

 

Policija-RS

 

 

Министар Стефановић је овом приликом најавио и заједничку вежбу противтерористичких јединица, која ће бити одржана током августа, а њен циљ је да се покаже обученост и спремност безбедносних снага да се делује у сложеним условима и комплексним задацима.

 

Према речима Стефановића, Србија ће у вежби ангажовати Специјалну антитерористичку јединицу, Жандармерију и све друге јединице полиције потребне да се демонстрира увежбаност и спремност.

 

«Наш задатак је да покажемо да смо спремни да спречимо деловање терориста и потенцијално извршење терористичких напада», рекао је Стефановић и додао да је добро да грађани знају да на својој страни имају полицију која увек може да их заштити.

 

 

Стефановић је такође навео, поводом стања са миграцијама, да заједничке патроле војске и полиције Србије на терену већ дају резултат у раду, који се првенствено огледа у томе што се смањује број кријумчара који илегално пребацују мигранте.

 

«Први контакт са Србијом не може бити кршење наших закона. Зато желимо све да упутимо на законите процедуре, било процедуре за азиланте или упућивање у прихватилишта за странце ради даље законске процедуре», поручио је министар Стефановић.

 

 

Министар Драган Лукач истакао је да два министарства морају да унапређују сарадњу, да се једнице упознају, како би могли заједнички да одговоре на све претње.

 

Лукач је такође овом приликом похвалио начин на који је наше министарство унутрашњих послова одговорило на илегалне миграције, оценивши да су се Србија и МУП веома добро носили са овим проблемом.

 

 

 

 

 

РТС

Тагови: ; ; ; ;