Санда Рашковић Ивић више није председница Демократске странке Србије. Она је поднела оставку на функцију председнице ДСС због неслагања у вези са формирањем локалних коалиција са СНС, нарочито у централним београдским општинама.

 

sanda-raskovic-ivic-foto-nebojsa-mandic-1436303715-696285

 

Рашковић Ивићева је новинарима у парламенту рекла да ће на јесен бити одржана изборна скупштина те странке, на којој ће се расправљати о статуту и програму странке и на којој ће се бирати ново руководство и нови пут странке, преноси Спутњик.

Она је рекла да остаје у ДСС и у парламенту, где ће се борити за државотворне идеје ДСС, а да ће након изборне скупштине заузети и свој став када је у питању останак у том посланичком клубу.

 

„Ми као странка треба да се одлучимо на коју ћемо страну. Постоје одбори као на Косову и Метохији и у Нишу који су одлучно против коалиције са СНС, и ја се придружујем тој групацији људи. С друге стране, морамо да уважимо чињеницу да постоји велики број одбора који се залажу за коалиције са СНС“, рекла је Рашковић Ивићева.

 

Као пример је навела одборе на Врачару и Вождовцу, који су формирали власт са СНС. Она је навела да се томе противила, али да је била прегласана.

 

Санда Рашковић Ивић каже да је неопходно расписивање изборне скупштине, како би ДСС заиста била демократска странка.

 

Додала је и да би било недемократски распуштати одборе који се залажу за коалиције са СНС, јер их је доста. Она је рекла и да ће тек видети да ли ће се поново кандидовати за председницу странке.

Тагови: ; ;