Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:33

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјински нацисти су за протекла 24 сата 108 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Красни партизан, Васиљевку, Широку Балку,Јасиновату, Спартак, Петровског рејона и аеродром града Доњецк.

 

Током напада погинуо је један припадник војске ДНР. а у Зајцеву је оштећено шест кућа. Све информације о кршењу споразума из Минска предате су представницима мисије ОЕБС-а.

13:17

 

Украјински нацисти су током претходног дана девет пута напале позиције Народне милиције ЛНР у рејону насеља Калиново, Калиновка и Молодежное. Губитака на срећу није било. НМ саопштава да је украјинска војска у подручје Станице Луганске довела батаљон «Жохар Дудајев» састављен од чеченских плаћеника.

 

У ДНР су укроокупатори нападали Зајцево, Авдејевку и Јасиновату. Информације о жртвама и разарањима се још увек утврђују.

 

 

Тагови: ; ;