Немачка канцеларка Ангела Меркел је одлучно одбацила позив да размотри немачку политику прихватања миграната након четири напада у тој земљи у задњих недељу дана.

 

257069

 

«Џихадисти желе да доведу у питање нашу спремност да дочекамо људе у невољи. Ми се томе одлучно супротстављамо», рекла је Ангела Меркел на конференцији за новинаре у Берлину.

 

Њена политика прихватања миграната је поново на мети критика у Немачкој где влада врло напета атмосфера после напада, од којих је за два преузела одговорност «исламска држава».

 

„И данас сам као и раније уверена да ћемо успети у овом историјском искушењу, у овом времену глобализације“, поручила је немачка канцеларка, додајући да ће се Немачка држати својих принципа пружања уточишта онима који су у невољи.

 

Она сматра да је намера нападача била да шире страх и мржњу међу културама и верама. Да би се спречили даљи напади, предложила је нове мере које се, између осталог, односе на размену информација, праћење друштвених мрежа и продају оружја преко интернета, преноси Бета.

 

Њен став је да ће Немачка учинити све што је у њеној моћи да расветли ко стоји иза варварских напада, јер је то дуг и према жртвама и њиховим породицама, али и према свим Немцима и мигрантима у тој земљи.

 

Ката

Тагови: ; ; ;