Нова анимација која је објављена данас на Фејсбуку, Твитеру и интернет страници „Сигурна будућност“, а која даје одговре на тему трошкова чланства, прилично је насмејала грађане Црне Горе, који још траже праве одговоре.

 

НАТО – „најјефтинија“ и „најсигурнија“ заштита за будућност. То је порука другог анимираног спота на тему евроатлантске интеграције Црне Горе из серијала анимација које је припремио Комуникациони тим Савета за чланство у НАТО.

 

Колико је та алијанса „сигурна“ заштита за будућност Црне Горе говори податак да су се сви теористички напади у Европи десили у НАТО земљама, а највише је их је било у Турској — њих 11, када се због војног пуча побуњеници замало нису докопали нуклеарних глава.

 

Анимација која је објављена данас, објашњава да Црна Гора, као део великог система, система колективне одбране, неће морати да развија комплетан национални систем одбране.

 

„Када би развијала и модернизовала комплетан систем одбране, Црна Гора се не би заштитила, а издвајала би много више новца за одбрану. Данас Црна Гора за одбрану издваја 1.7 одсто БДП, а када постане чланица НАТО-а, планирано је да се тај износ креће до 2.0 одсто БДП. Овај буџет за одбрану нећемо давати никоме, већ га користити за модернизацију наше војске“, наводи се у саопштењу.

 

 

А каква је реакција многобројних грађана Црне Горе о новом цртаном филму о НАТО-у, који су судећи по њиховим коментарима против уласка у ову алијансу.

 

Представљамо вам само неке најзанимљивије који се могу наћи на интернет порталима и друштвеним мрежама:

 

 

„Што не спасише Париз и Ницу, сједиште НАТО-а Брисел? Оћемо ли постати мета ИСИЛ-а? Генијално, нисмо хранили своју па цемо хранити туђу војску.“

 

“DO YOU FEEL SAFE???“ Класична Америчка Пропаганда!!!“,

 

„Је ли нас цртаћи бране од агресора???“,

 

„Одличан видео! Јел снимљен у Ници, Минхену или Истанбулу? (све три земље чланице НАТО-а и мета зато што су чланице НАТО-а)“,

 

„Нека хвала, они који су нас тукли, нијесу то чинили из нашег интереса, и треба бити мнооооого глуп па помислити да нас примају ( здраворазуман човјек зна да у ствари траже да уђемо) из нашег интереса…“

Иако је циљ те анимације да на пријемчив начин приближити одговоре на најчешће постављана питања и теме које интересују јавност, а посебно млађу популацију, опет нису одговорили на многобројна питања грађана Црне Горе.

 

Остаје само једно питање које треба да се постави НАТО промотерима: Могу ли се жртве платити новцем?

 

Можда одговор добијемо у неком од наредних цртаних анимација.

 

 

 

 

IN4S

Тагови: ; ; ;