Америчка новинска агенција АП објавила је интерну прогнозу освајача медаља на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, на којој је Србија кандидат за три златна и пет бронзаних одличја

 

 

АП

 

Највећи фаворити за златне медаље од српских спортиста су, по оцени АП-а, тенисер Новак Ђоковић, ватерполо репрезентација и мушки кајакашки двојац на 200 метара.

 

Ђоковић је први фаворит у мушком синглу, испред Британца Ендија Марија и Гаела Монфиса из Француске. То је једини српски представник у тенису кога АП види као освајача медаље.

 

Ватерполо репрезентацију Србије цела светска спортска јавност види као првог фаворита у Рију, а АП јој је предност дао испред Црне Горе и Хрватске, којима прогнозира сребрну и бронзану медаљу.

 

АП је прогнозирао да ће златну медаљу освојити и српски кајакаши Небојша Грујић и Марко Новаковић у дисциплини К2 200 метара.

 

Српски кајакаши ће, ако се остваре процене агенције АП, имати успеха у Рију, пошто је прогнозирано и да ће Марко Томићевић и Миленко Зорић освојити бронзану у дисциплини К2 на 1.000 метара.

 

Такође, највећи кандидат за бронзану медаљу у женској конкуренцији у двоседу на 500 метара, су Николина Молдован и Милица Старовић.

 

Као освајача бронзане медаље, АП је навео Андреу Арсовић у дисциплини ваздушна пушка на 10 метара и Бобана Величковић на истој раздаљини пиштољем.

 

Треће место је прогнозиранои Милици Мандић у теквондоу у категорији више од 67 килограма.

 

АП не види Ивану Шпановић као кандидаткињу за прва три места у скоку удаљ, где је прогнозирано да ће злато и сребро освојити Американке Бритни Рис и Тијана Бартолета, а бронзу Брук Стратон из Аустралије.

 

 

Медаља се не прогнозира ни српским кошаркашима, где је по оцени АП-а први фаворит САД, а потом следе Француска и Шпанија.

 

У женској кошаркашкој конкуренцији су то САД, Аустралија и Француска, која је прошлог лета поражена од Србије у финалу Европског првенства.

 

Србија ће на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, које ће се одржати од 5. до 21. августа, имати 103 такмичара у 14 спортова.

 

 

 

 

Извор

Тагови: ; ;