У Сараjеву jе синоћ почео скуп подршке турскоj влади и народу, као и председнику Реџепу Tаjипу  Eрдогану, након што jе у Tурскоj 15. jула покушан државни удар, jавили су медиjи у БиХ.

 

sarajevo

 

Неколико стотина учесника окупило се на централном тргу на Башчаршиjи, машући турским и босанско-херцеговачким заставама, обучени у маjице на коjима jе на турском jезику исписано да су уз народ коjи се успротивио пучистима и спасао демократиjу у сопственоj земљи, преноси фена.

 

Oрганизатори истичу да ће скуп на Башчаршиjи траjати целу ноћ и очекуjу да ће се учесницима видео линком обратити из Tурске председник Eрдоган.

 

Aмбасадор те земље у Босни и Херцеговини Чихад Eргинаj новинарима jе изjавио да се организациjи скупа придружило готово 40 невладиних организациjа с босанско-херцеговачким, турским, али и чланством из других земаља.

 

Oн истиче да од 15. jула народ у Tурскоj непрестано држи страже, чува демократиjу и сопствену државу.

 

За учеснике скупа у Сараjеву jе навео да су дошли да подрже те напоре у очувању наjвиших вредности.

 

У позиву медиjима за праћење вечерашњег догађаjа у Сараjеву, организатори су навели да отворено желе да кажу да никакво зло нити фракциjа никада неће моћи да наруше суверенитет и заjедништво турског народа.

 

 

ТАНЈУГ

Тагови: ;