Борци различитих наоружаних група полажу оружје и предају се у четвртима Алепа, јавили су припадници сиријске самоодбране.

 

alepo 2

„За сада не можемо да кажемо да се борци масовно предају, али из Салахедина и Шеих Максуд (четврти Алепа) већ је изашло неколико десетина бораца у последња два дана“, саопштили су припадници сиријске самоодбране.

 

Борци који су прихватили предлог команде армије, предали су оружје на контролном пункту и упућени су у одељења специјалне службе у којима ће проћи све неопходне процедуре пре него што добију амнестију и врате се цивилном животу.

Преко коридора које су одредиле локалне власти настављају да излазе цивили. Према подацима сиријске националне агенције САНА, источна насеља у суботу ујутру напустиле су десетине породица.

Сви цивили били су упућени у кампове које су опремиле власти, где ће проћи здравствени преглед и где ће им бити пружени привремени смештај и храна.

У петак је саопштено да су терористи из неких четврти забранили мушкарцима до 50 година да напуштају зону сукоба и претили старима и женама који су желели да напусте територију под контролом терориста.

У четврти Бустан Касар терористи су пуцали из ватреног оружја на хуманитарни коридор и ранили четири жене.

У четвртак су Русија и сиријске власти почеле велику хуманитарну операцију за указивање помоћи цивилима у Алепу.

 
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу изјавио је да ће за излаз из града бити отворена три коридора за цивиле и борце који желе да предају оружје и један коридор за борце са оружјем и техником.

 

 

восток

Тагови: ;