Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

23:14

 

Украјински нацисти су вечерас око 21:45 напали подручје Волво центра као и доњецког аеродрома. Извор из војске ДНР саопштио је да се под ватром украјинских нациста нашла и индустријска зона Јасиновате. У овом моменту нема информација о евентуалним жртвама и разарањима.

 

18:45

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 817 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Спартак, Старомихајловку, Куибишевски и Петровски рејон Доњецка, Саханку, Коминтерново као и град Јасиновату. У Зајцеву је рањен цивил 1958 годиште а у Куибишевском рејону Доњецка оштећено је 14 кућа.

 

13:44

 

Народна милиција ЛНР саопштава да је украјинска војска током претходног дана 16 пута напала позиције Народне милиције у насељима Калиново, Калиновка и Логвиново, као и код споменика Кнезу Игору.

 

Украјински нацисти су током претходне ноћи нападали Куибишевски рејон Доњецка. Током напада оштећено је 16 кућа, саопштила је локална администрација.

Тагови: ; ;