Министар спољних послова Хрватске Миро Ковач поручио је данас српским властима да се одмакну од Милошевићеве реторике и истакао да Хрватска неће дозволити да Србија затвори поглавља 23 и 24 са оваквим Законом о универзалној јурисдикцији.

 

Zagreb 18.09.2014 NOVOSTI -HDZ,tiskovna   Miro Kovač   snimio Denis Lovrović

 

Коментаришући изјаву српског шефа дипломатије Ивице Дачића да «Хрватска рехабилитира НДХ и злочинце из задњег рата», он је у емисији ‘Точка на тједан’ на Н1 рекао да власти у Београду треба да се одмакну од реторике какву је имао Милошевић.

«Јасно само поручили властима у Србији да престану с пропагандом која подсећа на деведесете године и Милошевићеву агресију. Престаните с тим! Никоме нећемо допуштати, а посебно не насаледницама агресора, да нам такве поруке упућују. То неће ићи, почните да радите на европеизацији друштва. Ухватите се посла», рекао је Ковач.

 

Он је такође поручио да Хрватска, ако Србија не измени Закон о регионалној јурисдикцији који је, сматра, противан регионалној сарадњи, неће допустити да та земља настави преговоре с Европском унијим.

 

На питање хоће ли Хрватска Србији допустити затварање поглавља 23 и 24, Ковач је одговорио: «Неће и не сме.»

 

 

ФОНЕТ

Тагови: ;