Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

18:33

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 853 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево и Широку Балку у околини Горловке. Александровку, Спартак, Куибишевски и Петровски рејон Доњецка, Јасиновату, Саханку, Коминтерново и Лењинское на југу ДНР.

 

Током напада рањена су два припадника војске ДНР. Један цивил је погинуо а један рањен.

13:46

 

Током претходног дана украјински нацисти су два пута напали позиције Народне милиције ЛНР у подручју Калинова и споменика Кнезу Игору. Губитака на срећу није било.

 

Током ноћи украјински екстремисти су са, тешким  наоружањем забрањеним споразумом из Минска отварали ватру на насеља Трудовски и Александровку у околини Доњецка. Јасиновату, Зајцево у околини Горловке као и насеља Саханка, Коминтерново и Лењинское на југу ДНР у Новоазовском рејону.

У Јасиновати јеод последица гранатирања погинуо један цивил 1968 годиште а још један 1996 годиште је рањен. Такође  оштећене су четири вишеспратнице и дечији вртић. У Зајцеву је оштећено 15 кућа док је у Куибишевском рејону Доњецка оштећено два објекта.

 

 

Тагови: ; ;