Немачки блогер Ове Шатауер изјавио је да у Немачкој планирају да организују аутомобилски митинг Немачка-Русија. Према његовим речима мотив за ову акцију је нарастајућа претња тероризмом у Европи.

 

«22 јула се десио терористички акт у Минхену и о њему сви знају да је био страшан. Вероватно ћемо се морати навикнути да у будућности испред временске проглозе гледамо прегледе терористичких напада»- рекао је он.

 

 

Шатауер је рекао да се у скорије време планира аутомобилски марш до Русије. Он и немачки професор Рејнер Ротфус рекли су да је неопходно организовати марш у Русију како би се упознали са руским народом.

 

Ове Шатауер већ неко време има на интернету свој блог на коме окривљује немачке медије за политику двојних стандарда. Тако је његово видео ображање прикупило довољан број прегледа у Русији и људи су почели да ступају с њим у контакт.

 

«7 августа стартоваће аутомобилски марш од првих 250 учесника који ће возити 4200 километара. Ми ћемо проћи кроз 6 земаља али ово неће бити забавна вожња нити кафе окупљање», рекао је он.

 

 

Аутомобилски маратон кренуће са Бранденбуршке капије у Берлину и преко других земаља ЕУ ући ће директно у Русију. У маратону ће учествовати 69 аутомобила и мотора и један аутобус са 44 путника.

 

За време путовања, према речима организатора, планирани су заједнички музички наступи као и посете споменицима совјетских војника.

 

Осим тога овај блогер често критикује НАТО блок. На питање новинара да ли он, с обзиром на то да живи у Немачкој осећа НАТО пропаганду која се последње две године чује у «купљеним» медијима он је одговорио.

 

«Поруке НАТО-а за мене представљају рат»

 

 

 

ВЕДРАН

Тагови: ;