Добили смо приступ једном од поштанских сандучића Министарства одбране Украјине у коме се налазе информације о америчким саветницима који се баве антируском пропагандом на територији Украјине.

 

Последње две године украјинска пропагандна машинерија покушава да убеди нас обичне, бивше и „такозване нове“ Украјинце у то да је Русија напала суседну пријатељску земљу и окупирала њену територију. Последње две године нам показују некакве колаже монтираних фотографија са друштвених мрежа, и очекују да верујемо „на реч“ представницима разних министарстава и одељења Украјине, свакодневним тврдњама на њиховим информативним порталима свезнајуће обавештајне службе и СБУ.

 

Данас желимо да исправимо ову нечувену неправду и кажемо нешто о иностраним војним специјалистима и пропагандистима који раде у Украјини. Упознајте „Обамине марионете“  Исака Игана, Едварда Џонсона, Дејвида Велна, Џона Круза — америчке саветнике испред оделења за одбрану САД који у овој или оној области раде у Украјини сасвим званично и ни од кога се не скривају. Извините, а зар то није интервенција?

 

Паралелно са слањем оклопних возила, беспилотних летелица, радара (званичним каналима), а такође и муниције, панцира и средстава противоклопне заштите, САД шаљу у Украјину и високе званичнике са задатком да надгледају и односе са јавношћу радећи са медијима на антируској пропаганди.

 

110

 

 

EDWARD N. JOHNSON

With more than 25 years of public affairs, marketing, crisis communications and media relations experience, Edward Johnson has served in numerous leadership positions around the world. Prior to his current assignment as a District Public Affairs Chief with the U.S. Army Corps of Engineers, he served as the Army’s senior civilian public affairs officer and career program manager in the Republic of Korea, where he headed up a multi-national team of soldiers and civilians responsible for developing and executing a wide variety of strategic communications, media relations, command information and community outreach initiatives.
ПРЕВОД

Са више од 25 година искуства у односима са јавношћу, медијима, маркетингу, кризним комуникацијама, Едвард Џонсон се налазио на бројним руководећим позицијама широм света. Стекао је праксу и искуство у Европском центру Џорџа К. Маршала изучавајући питања безбедности у Немачкој, затим у америчкој војној јединици „Африка“ у Италији, 78-ом батаљону комуникација у Јапану, трећој пешадијској јединици у Ираку.

 

До именовања на своју садашњу функцију као начелник оделења за односе са јавношћу инжињерског корпуса армије САД, он је био старији официр за везе с јавношћу у Републици Кореји где је водио мултинационални тим војника и цивила који су били одговорни за спровођење широког спектра стратешких комуникација, односа са медијима, а такође и за информативно-пропагандне иницијативе.

 

 

2 (1)

 

 

 

10. мај 2016 године – Служба безбедности Украјине – Достављање документа по месту захтева:

 

Као уредник за националну безбедност од НЈР (Националног јавног радија) захтевам медијску акредитацију за Дејвида Велна дописника за националну безбедност НЈР.

 

Господин Велн долази на назначено место тј. у Кијев 21. маја 2016. године и остаје у Украјини до 28. маја 2916. године. У том периоду он планира да посети и такозвану „зону АТО“ (интересантно је да је за америчке пријатеље зона АТО „такозвана“). Циљ је да се извештава о покушају стварања нове радио станице Армија FM која ће бити доступна за украјинске војнике који су тамо распоређени. То је неопходно због радио репортажа о улози НВО група и стварању Армије FM.

 

3 1

 

 

Тако америчка непрофитна компанија која би требала да се бави хуманитарном помоћи на различитим жариштима света, фактички учествује у оснивању радио станице Армија FM која има задатак да испире мозак украјинским војницима.

 

Пропаганда иностране државе, зар не?

 

4 1

 

 

5 1

 

 

John M. Krause

Ministry of Defense Advisor (MoDA) Program Office

Defense Security Cooperation Agency

 

 

Господин Краузе је глобални координатор у програму Министарства одбране за питања саветника одговорних за врбовање, избор, обуку и распоређивање на глобалним позицијама програма Moda са саветницима партнерима из Министарства одбране САД-а.

 

До свог доласка у Moda, Краузе је служио двадесет година у америчким маринцима као пешадијски официр задужен за јавне набавке и животну средину. Он има велико међународно искуство које је стекао као резултат бројних путовања у Југоисточну Азију, Латинску Америку, Западну Европу и Блиски Исток.

 

6 1

 

 

 

 

Извор

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;