На видео снимку су објављене слике и подаци у вези појединих «хероја украјине» који на Донбасу убијају цивилно становништво и «бране Донбас» од његових становника. Ни један од ових злочинаца није из Донбаса.

 

Дмитриј Красиљников је из Житомира. Командир 57 моторизоване бригаде који ће становницима Джержинска бити упамћен по зверствима и пљачкама које су чинили његови потчињени након окупације овог града 2014 године.

 

Михаил Прокопив је из града Новоград-Волињски (такође Житомирска област). Командир 1 батаљона 14 механизоване бригаде. Због злочина против народа Донбаса одликован је звањем » Народни херој Украјине».

 

Сергеј Заболотни је из града Мукачево- Закарпатска област. Није јасно какву земљу он штити на Донбасу ни какву земљу тамо имају становници Мукачева и Западне Украјине коју треба штитити од народа Донбаса. Због двогодишњег убијања становника Донбаса напредовао је од мајора до пуковника.

 

Олег Громодски је из Полтавске области. Од 2014 учествује у казненим операцијама против становника Зајцева, Счастја, Станице Луганске. Биће упамћен и по пљачки његових војника.

 

 

 

 

 

 

 

Тагови: ;