Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

23:05

 

Око 17:00 часова украјински нацисти су поново започели напад на територију ДНР који периодично траје и до овог момента. Из правца Мариупоља нападају се Саханка и Коминтерново. Неколико експлозија се чуло и на доњецком аеродрому као и у Октобарском рејону.Повремено се напада Петровски рејон Доњецка, Зајцево и Широка Балка у околини Горловке а експлозије се чују и у Макејевки и Јасиновати.

 

 

19:33

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 872 пута напале територију ДНР од тога 161 пут из артиљеријског оружја. Нападали су Зајцево, Горловку, Спартак, Старомихајловку, Александровку, аеродром,Петровски и Куибишевски рејон Доњецка, Нову Таврију, Веселое, Јасиновату, Минералное, Докучаевск, Коминтерново и Саханку.

 

Током напада погинуо је један војник ДНР а рањена су два цивила 1984 и 1959 годиште. Током гранатирања оштећено је 5 објеката.

13:16

 

Украјинска војска је током претходне ноћи поново гранатирала територију ДНР. Од 23:00 до 02:30 украјински нацисти су нападали Александровку, Старомихајловку и Куибишевски рејон Доњецка, Зајцево у околини Горловке. Јасиновату са индустријском зоном и насељем Минералное као и насеља Саханка и Коминтерново на југу ДНР.

 

У Зајцеву је током напада рањен цивил 1984 годиште а у Петровском рејону Доњецка је оштећено 5 трафостаница тако да је 886 домаћинстава остало без струје. На терену су ремонтне бригаде и очекује се да ће током дана бити обезбеђено снадбевање електричном енергијом. Информација о евентуалним жртвама у околини Доњецка у овом моменту нема.

 

Ситуација у зони одговорности Народне милиције ЛНР није се битно изменила током претходног дана и даље се дефинише као напета. Украјински нацисти сутоком претходног дана 12 пута нападали насеља Соколники, Калиново, Калиновку,Логвиново, Лозовое и споменик Кнезу Игору.

Тагови: ; ;