Након што је европска кућа фудбала казнила Црвену Звезду са 100 хиљада еура јер су њени навијачи у Валети истакли транспарент којим указују на криминализованост УЕФА-е и повезаност са албанском мафијом, наредних дана нас чека нови, незабиљежени апсурд!

Наиме, како за ИН4С каже један од виђенијих навијача са „севера“ Маракане, одмах по завршетку јучерашњег сусрета са Лудгорецом, званични делегат сусрета најавио је да неће бити опроста за нове прозивке и да ће овога пута казна бити драконска, како би се зауставила пракса даљих прозивки, које УЕФА-и очигледно не пријају.

 

„Ова казна, међутим, биће истински преседан, јер ће нас казнити зато што смо цитирали њихов статут, од речи до речи. Невероватно комична и лицемерна ситуација, али нас ништа не чуди од мафијашке организације као што је УЕФА. Делије, међутим, нису уплашили ни већи ни моћнији, па сигурно неће ни неке умишљене и корумпиране бирократе којима је лична корист битнија од опште добробити и од фудбала свакако„, каже наш саговорник који је желео да остане анониман.

 

У предивном амбијенту, пред око 50 хиљада навијача, Делије су још један пут исмејале одлуку УЕФЕ да противправно и мимо сопствених правила прими такозвану Републику Косово у чланство, цитирајући на транспаренту, на енглеском језику, у изворном облику, статут те организације у којем се наводи да чланице европске фудбалске федерације могу бити само државе које су пуноправне чланице Уједињених нација.

 

 

Тагови: ; ;