САД настављају да ометају руску хуманитарну акцију у Алепу. Разлог незадовољства Вашингтона је тај што су руске трупе, заједно са сиријском војском, отвориле неколико хуманитарних коридора који  омогућавају цивилима да напусте град, као и доставу хране и лекова, између осталог и инсулина за дијабетичаре што се посебно цени.

 

Међутим, такозвана умерена опозиција, уз подршку САД, спречава хуманитарни рад руске стране. Руски МИ-8 хеликоптер са три члана посаде и два официра из Центра за мир, оборен је у провинцији Идлиб 1. августа. Хеликоптер се враћао у базу након доставе хуманитарне помоћи.

 

У последње време све више и више цивила у опкољеним областима страда од ваздушних удара коалиције на чијем је челу САД.

 

Ваздушни напади на село Гандура на северу Манбџа који се догодио 28. јула је однео животе 45 цивила, укључујући жене и децу.

 

Бомбардована је улична пијаца. Следећег дана је «Исламска држава» која и даље контролише неке делове града, послала видео у којем се виде последице ваздушног напада.

 

Ово није први пут да је операција коалиције коју предводи САД завршена цивилним жртвама. Централна команда САД је објавила да ће спровести интерну истрагу, јер је у протекле две недеље више од 100 цивила убијено у ваздушним нападима коалиције.

Тагови: ; ; ;