Премијер РФ Дмитриј Медведев највероватније ће посетити Србију 8. октобра током обележавања Дана Москве у Београду. Водиће се разговори о хуманитарном центру у Нишу.

 

1100621206

 

Његова посета првобитно је била планирана за почетак септембра, али је померена за месец дана, и оквирно је договорено да она буде уприличена током прославе Дана Москве, која ће се у Београду одржати од 3. до 8. октобра.

 

Пре доласка руског премијера требало би да буде одржан и састанак Мешовите комисије за економски развој, и то у Суздаљу, граду који се налази 150 километара од Москве.

 

Очекује се да ће Медведев са српским државним врхом разговарати о даљем ширењу економског и политичког партнерства двеју земаља, а једно од питања биће и статус запослених у Руско-српском хуманитарном центру у Нишу. Могуће је да ће приликом доласка Медведева бити потписан и уговор о извозу «Фијатових» возила у Русију.

 

Председник Томислав Николић изјавио је недавно да наша земља већ има припремљен споразум који предвиђа истоветне обавезе и права за Руско-српски хуманитарни центар, као што их имају и представници НАТО који се нађу на територији Србије.

 

 

 

 

 

 

Извор

Тагови: ; ; ; ;