Група јавних личности поднела је кривичну пријаву против власника ТВ «Пинк» Жељка Митровића, главног уредника «Информера» Драгана Вучићевића, председника Српског сабора «Заветници» Стефана Стаменковског и главног уредника «Правде» Игора Маринковића због више кривичних дела, јавили су данас српски медији.

 

Пријаву су поднели председник Независног удружења новинара Србије (НУНС) Вукашин Обрадовић, новинарке Антонела Риха и Тамара Скроза, директорка Центра за културну деконтаминацију Борка Павићевић, наводи РТС. Потписници пријаве су и директор Фондације «Славко Ћурувија» Илир Гаши и глумци Сергеј и Бранислав Трифуновић.

 

Уредници поменутих медија терете се да су подносиоце пријаве медијским текстовима и написима проглашавали издајницима.

 

Пријаву је већ прокоментарисао председник Српског сабора «Заветници» Стефан Стаменковски:

 

13887016_1251649098218954_1131325707353152678_n

 

Из средстава јавног информисања сазнао сам да је данас против мене поднета кривична пријава од стране групе људи из прозападног НВО сектора и Независног удружења новинара Србије, међу којима су као потписници пријаве председник НУНС-а Вукашин Обрадовић, директорка Центра за културну деконтаминацију Борка Павићевић, Сергеј и Бранислав Трифуновић, новинарке Антонела Риха и Тамара Скроза, као и директор фондације «Славко Ћурувија», Илир Гаши, написао је Стефан на свом Facebook профилу.

 

Ова омања група грађана Србије, са очигледним вишком слободног времена и вишком средстава на девизним рачунима, као повод за подизање кривичне пријаве наводи анализу коју сам изнео у јавност, а која је у потпуности раскринкала мрежу НВО, појединих медија и појединаца који, финансирајући се од стране појединих западних амбасада, фондације Сорош, браће Рокфелер и многих других, раде на подривању уставно-правног поретка Републике Србије.

 

Чињенице о њиховом деловању и финансирању у великој мери уздрмале су читав систем који су дуго успостављали у Србији, а подношење пријаве ових западних курира је очајнички покушај замена теза, јер је очигледно да поменута групација нема ниједан аргумент којим би оповргла било који доказ који сам изнео у јавности.

 

На дан када се цео српски народ сећа погрома у злочиначкој операцији «Олуја» и страдања више хиљада Срба, ова бесрамна маргинална група подноси пријаву са циљем да скрене пажњу на себе и поново покуша да уплаши оне који их називају правим именом и који отворено говоре о њиховом субверзивном деловању. Траже реакцију од тужилаштва, јер су, како кажу, названи плаћеницима, а јавно се хвале својим донаторима, увређени су јер су окарактерисани као издајници, а деценијама директно раде против српских националних и државних интереса. Велика ми је част и признање што сам се нашао на мети носиоца антисрпске пропаганде што још једном потврђује да су Заветници на правом путу.

 

Радујем се новој прилици да, овога пута пред надлежним органима, изнесем доказе који ће сасвим сигурно бити довољни да се по службеној дужности поведе адекватан кривични поступак против оних који покушавају да себе представе као жртве. Надам се да ће тужилаштво самостално и независно одговорити на изазове упркос страним притисцима.

 

Разобличавање и супротстављање онима који директно раде на штету Србије и њених грађана није само наше право већ и наша обавеза!

Тагови: ; ;