У Придњестровљу је завршена и последња фаза заједничких руско-придњестровских антитерористичких вежби.

 

pridnjestrovlje

 

Оклопна возила Оперативне групе руске војске у Придњестровљу (ОГРВ)  и Придњестровске Молдавске Републике (ПМР) прешла су Дњестар како би блокирали и елиминисали «потенцијалне» терористе.

 

Према легенди вежбе «терористи» су заузели постројење за пречишћавање воде у близини Тираспоља са циљем претње еколошком катастрофом. Задатак оружаних снага је био лоцирање и уништење терористичких банди које су се налазиле на обали Дњестра. За ту акцију коришћена су оклопна возила која су била у стању да препливају Дњестар и да превезу пешадију, БТР, БРДМ и МТЛБ.

 

pridnj 2

 

Прво је на приобалне положаје «терориста» упало извиђачко патролно возило БРДМ. Оно се кретало водом маневришући између експлозија изазваних нападима «екстремиста».Стигавши на обалу «Бардак» како у војсци зову БРДМ је открио ватрене тачке непријатеља и отворио ватру по њима из два пушкомитраљеза. После БРДМ на место су дошла и три БТР са пешадијом. Током борбеног редоследа они су кренули узводно од Дњестра и налетели на позиције «екстремиста».

 

pridnj 3

 

 

pridnj 4

Како је навео заменик министра одбране Придњестровља Александар Доников заједничке вежбе са руском војском су биле од користи за војску Придњестровља јер су од РФ «имали шта да науче».

 

 

 

 

 

Тагови: ;