Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт, (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:33

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протеклих недељу дана 3826 пута напале територију ДНР. од тога 3234 пута из тешког наоружања. У том периоду погинуло је 5 а рањено 10 људи а уништено је око 50 стамбених објеката.

13:14

 

Народна милиција ЛНР саопштава да су украјинске снаге током протеклог дана шест пута напале територију ЛНР. Напали су позиције Народне милиције у рејону Калиновке, Лозовог и Логвинова. Губитака на срећу није било.

 

Народна милиција додаје да су украјинске снаге због честих рањавања у сопственим редовима као резултат неборбених губитака заузеле болницу у насељу Петровка у Станичнолуганском рејону онемогућивши приступ грађанима тој болници.

 

Украјински нацисти током претходне ноћи нису мировали ни на линији фронта у ДНР. Нападали су околину Горловке, Доњецка, Јасиновату, Еленовку, као и насеља Саханку и Коминтерново на југу ДНР. У околини Доњецка нападали су Спартак, Александровку и Жабичево а у околини Горловке Зајцево. Током гранатирања Еленовке рањена су два цивила.

 

 

 

 

Тагови: ; ;