Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт, (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

23:15

 

Лидер Луганске Народне Републике Игор Плотницки на кога је јутрос покушан атентат поручио је вечерас из болнице да иза покушаја атентата стоје специјалне службе Украјине и САД. Он је рекао да нема разлога за панику да је он жив и здрав и да се ускоро враћа на посао.

 

19:03

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 446 пута напале територију ДНР. Нападали су околину Горловке, Доњецка, Јасиновату као и насеља на југу ДНР. Током напада рањена су два цивила мушкарац 1954 годиште и жена 1977 годиште а оштећена су и три стамбена објекта.

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да је након покушаја атентата на лидера ЛНР Игора Плотницког прешла на појачани режим рада.

 

Министарство за државну безбедност ЛНР саопштава да постоје индиције да иза покушаја напада на лидера ЛНР стоји диверзантска група Службе безбедности Украјине и да је формирана комисија која ће испитати цео случај.

13:03

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјински нацисти су током претходног дана три пута нападали територију ЛНР. Нападали су Логвиново и Калиново. Губитака на срећу није било.

 

Током ноћи украјински нацисти су поново из тешког наоружања нападали територију ДНР. Нападали су околину Горловке, Доњецка, Јасиновату као и насеља на југу ДНР. Током напада на Петровски рејон Доњецка рањена су два цивила а оштећено је и 5 стамбених објеката.

 

Јутрос рано у центру Луганска непознате особе покушале су да изврше атентат на лидера Луганске Народне Републике Игора Плотницког.Инцидент се догодио око 07:55 на раскрсници између улица Карпинског и Ватунина аутомобил у коме се налазио Плотницки налетео је на нагазну мину и експлодирао. Сам Плотницки је том приликом рањен и пребачен у обласну трауматолошку клинику. Лекари тврде да је Плотницки жив да је у тешком стању али да није животно угрожен.

 

 

 

 

Тагови: ; ;