Руска партија Родина данас је подржала иницијативу за стварање Уније за војну неутралност ЦГ, казавши да је задатак Уније да уједини све патриотске снаге против НАТО снаге у Црној Гори.

 

Zeleznjak-S-640x360

 

Такође, они су истакли да задатак Уније мора бити обезбеђење подршке за своје позиције у иностранству, укључујући Русију, те циљ да се одржи референдум о одбијању уласка Црне Горе у НАТО.

 

Како је приметио председник Родине, Алексеј Журављев, организатори су стари пријатељи Родине, лидер Демократске народне партије Црне Горе, Милан Кнежевић, председник Мировног покрета “Не у рат – не у НАТО“, Гојко Раичевић и председник руско-српско-црногорског пријатељства Љубомир Радиновић.

 

„Пре тачно шест месеци, 5. фебруара, у Москви смо потписали Меморандум о међусобној сарадњи странке Родина и Демократске народне партије Црне Горе. Један од приоритета наше сарадње је спречавање ширења НАТО-а на Истоку“, написао је Алексеј Журављев на свом Фејсбук профилу.

 

“Странка Родина поздравља оснивање Уније за војну неутралност Црне Горе! Желимо нашим црногорским савезницима максималан успех и да настављаћемо да им пружамо помоћ у складу са претходним споразумима. За свијет без НАТО! Заједно ћемо побиједити“, закључио је Журављев.

 

ин4с

Тагови: