Генерални секретар руске Думе, Сергеј Железњак, подржао је иницијативу Мировног покрета „Не у рат – не у НАТО“, казавши да ће стварање Уније за војну неутралност Црне Горе бити важан историјски догађај у формирању војне неутралности Црне Горе и региона Балкана у целини.

 

železnjak

 

„Поздрављам оснивање Савеза за војну неутралност Црне Горе као важног историјског догађаја у формирању војне неутралности Црне Горе и региона Балкана у целини. Ово је само један корак у реализацији плана да свака држава југоисточне Европе буде неутрална, јер НАТО експанзија на Балкану је изгубила сваку здрав разум и сврсисходност„, истакао је Жељезњак.

 

Он је напоменуо да је серија терористичких напада у јулу у Француској, Белгији и Њемачкој, од којих су последице биле десетине мртвих и стотине рањених цивила јасно показала да да НАТО није у стању да обезбеди сигурност за Европљане. „Посебно на Балкану, где постоји повећане етничке и верске тензије, НАТО није у стању да буде гарант мира и стабилности, и нема ту заштнитичку улогу јер је као агресор започео рат против Југославије“, додаје Жељезњак.

 

Према његовим речима, стабилност у свету, у Европи, укључујући Балкан, само ће разумевање међународне безбедности и међусобна сарадња неутралних држава бити у стању да обезбеди, као и ефикасну борбу против тероризма, екстремизма и других савремених изазова и претњи.

 

Железњак је изјавио да има одличну сарадњу са Новом српском демократијом и Демократском народном партијом Црне Горе.

 

„Ми врло добро знамо какве огромне напоре врше Сједињене Америчке Државе и НАТО власти да преко својих агената утичу да се Црна Гора укључи у НАТО против воље свог народа. У овом случају, акције појединих црногорских политичара, уз подршку из иностранства, заговарају анти-руску кампању и фокусирају се на погоршање односа Русије и Црне Горе. Међутим, Русија је увек подржавала и подржава народ Црне Горе и жели јој слободу у свом настојању да одреди своју будућност“, закључио је Железњак.

 

Унија има за циљ да уједини напоре водећих црногорских политичара, јавних и верских лидера, медија, уметника и предузетника у земљи како би се спречило присилно увлачење Црне Горе у НАТО и да реализује концепт војне неутралности црногорске државе.

 

 

ин4с

Тагови: