Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт, (Информације се ажурирају а време је московско- сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

22:15

 

Лидер Луганске Народне Републике на кога је јуче покушано извршење атентата остаје у болници у Луганску, саопштио је извор из његовог најближег окружења. Његово здравствено стање је тешко али стабилно, навео је овај извор.

 

19:33

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 309 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Горловку, Широку Балку, Александровку, Еленовку, Спартак, Старомихајловку, Саханку и Коминтерново на југу ДНР. Током напада рањена су два цивила.

 

13:05

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР ситуација у зони одговорности Народне милиције није се битно изменила током протеклог дана и може се дефинисати као напета. Украјинске снаге су током протеклог дана 5 пута напале позиције Нижне Лозовое, Лозовое, Калиново и Калиновку. Губитака на срећу није било.

 

Украјинске снаге су током претходне вечери нападале Зајцево у околини Горловке, као и Јасиновату. Током напада на Јасиновату рањена су двојица цивила који су одмах пребачени у Доњецк и хоспитализовани.

Тагови: ; ;