Руски председник Владимир Путин може успешно да сарађује са САД у решавању сиријске кризе, сматра бивши израелски премијер Шимон Перес, преноси РТ.

 

261926

 

Шимон Перес, добитник Нобелове награде за мир који има великог утицаја у израелској политици, више пута се састао са руским председником Путином, подсећа РТ.

 

«Схватио сам да Путин заправо у срцу носи жељу не да се бори против Европе, већ да буде део Европе», рекао је бивши председник и премијер Израела, наводећи да Путни није непријатељ Европе.

 

 

Што се тиче односа између Москве и Вашингтона, Перес је убеђен да две стране могу да заједно раде на решавању сиријске кризе, а с тим у вези наводи блиску сарадњу између САД и Русије у циљу елиминисања сиријског хемијског оружја.

 

«Мислим да сада преговарају о томе како да уопште руководе ситуацијом у Сирији, без обзира на оно што се говори или на заставе које се тамо виде», каже Перес, изражавајући неверицу да било која од две стране жели рат.

 

 

Према његовим речима, и САД и Русија желе да убеде сопствени народ да је њихов систем бољи од оног другог, што је, закључује Перес, и био узрок хладног рата.

 

 

 

 

 

РТС

Тагови: ; ; ; ; ; ;