Чланови Удружења ампутираца из Источног Сарајева Срђан Јеремић и Дејан Звиздало, који су бициклима 30. јула кренули на пут до Москве дугачак 2.860 километара, стигли су данас у пољски градић Уљанов

 

amputirci

 

«Већ другу ноћ спавамо у Пољској. Све до сада је протекло супер, послужило нас је време, здрави смо и нисмо имали никаквих проблема. Предели у Пољској и Словачкој су прелепи, а синоћ смо преноћили у граду Кросно», рекао је Јеремић Срни.

 

Јеремић, који је и председник Удружења ампутираца из Источног Сарајева, напоменуо је да је за сутра поредвиђен сусрет са представницима једног пољског удружења ампутираца у градићу Лаблину.

 

 

«Сутра ћемо и преноћити у Лаблину. Надам се да ћемо закосутра ући у Белорусију, јер нас сада пут води углавном кроз равницу, а и етапе нам иду према плану», рекао је председник Удружења ампутираца Источно Сарајево.

 

Јеремић и Звиздало кренули су на велики православни празник Огњена Марија бициклима на пут до Москве дуг 2.860 километара, који би требало да траје 23 дана.

 

На путу ка Москви, Јеремића и Звиздала следи Петар Драгаш комбијем у којем имају неопходну опрему за овај подухват.

 

Јеремић, којем је ампутирана лева шака након што је рањен као припадник Војске Републике Српске, рекао је раније Срни да су се одлучили да крену на овај пут да би свима доказали да инвалидитет не мора да буде препрека за остваривање снова.

 

«Циљ нам је да током нашег петодневног боравка у Москви посетимо удружења ампутираца Русије и да чујемо њихова искуства», навео је Јеремић.

 

Звиздало је у Трнову током рата, као дете од осам година, остао без обе ноге које су му ампутиране испод колена, али уз помоћ протеза може да се креће и вози бицикл.

 

 

РТРС

Тагови: