Јорданска делегација, која је дошла на Крим, је рекла да има жељу да ојача пријатељске односе Јордана и полуострва и сарадњу у области туризма и образовања, рекао је шеф делегације јорданско-руског пријатељства Иса Дабах.

 

У састав јорданске делегације су укључене јавне личности, пословни људи и званичници Владе Јордана.

 

krim3

 

«Наша делегација и наш народ заиста желе да појачају пријатељство и успоставе економске везе између Јордана и Крима», рекао је Иса Дабах на састанку са руководством Републике. Према његовим речима, посебно су заинтересовани за сарадњу у области туризма, образовања и размену студената.

 

Заузврат је шеф Крим Сергеј Аксенов рекао да су власти полуострва отворене за разговор са гостима.

 

«Ми желимо да јорданска јавност схвати шта се дешава на Криму. Воља становника Крима је фер, законита и ту није потребан било какав спољни притисак. Желимо да проценимо могућности наше будуће сарадње у економској сфери, пољопривреди и на пољу рекреације . У нама ћете увек наћи поуздане пријатеље и партнере», рекао је Аксенов.

 

Према његовим речима, Крим се спреман да, уз координацију са руским Министарством спољних послова, потпише документе који ће омогућити успостављање економске сарадње са Јорданом.

 

Ката

Тагови: ; ;