Ново оружје Русије је поразило америчког генерал-мајора у пензији Роберта Скејлза. Нови руски борбени системи су супериорнији у односу на оне које поседује САД рекао је Скејлз, а пренео је The Washington Post.

 

Официр САД је рекао да је први пут чуо за ново руско оружје у европском седишту војске САД. Тамо је, наводно, чуо и извештај о достигнућима руске војске у Украјини. У извештају је било речи о «ватреном удару» руске артиљерије током кога су потпуно уништена два украјинска механизована пешадијска батаљона у само неколико минута.

 

473-vrl-9

 

Након ове информације, он је схватио да је ово први пут од почетка Хладног рата да је војска неке стране државе надмашила војну борбену готовост америчке војске, рекао је Скејлз.

 

Пензионисани генерал је рекао да је Русија усавршила америчку технологију «челичне кише». Нова генерација малокалибарских бомби са пуњењем од термобаричног експлозива изазива много више штете од обичног пуњења. Само један бацач граната је у стању да уништи све у области од 140 хектара.

 

Роберт Скејлз се пожалио да је америчка Влада због политичке коректности уништила све америке гранате «челична киша», односно милионе мина и бојевих глава. Овај процес се одвијао током владавине последње две администрације када је један број земаља, које нису имале техничке могућности за развој таквог оружја, потписало споразум о неширењу нуклеарног наоружања и његову елиминацију, оставивши за собом велики број неисправних мина. Сви осим Кине, Русије и Израела.

 

Поред тога, генерал-мајор је истакао огромна достигнућа руске војске у области електронског ратовања. Он сматра да је Русија користила то оружје у Украјини, показавши тиме да ни једна држава не може да се пореди са њом у свету.

 

Ипак, он сматра да би у случају рата САД ипак победиле, али би цена те победе била превисока. Док Обама троши милијарде долара на високотехнолошко оружје, војници би гинули у биткама у којима се користи конвенционално лако наоружање. И Русија то зна.

 

Ката

Тагови: ; ; ; ;